"Знаете ли, че 72% от хората формират мнение за дадена компания спрямо качеството на визитката им?"

Въпреки малкия си размер, визитките са от огромно значение за развитието на вашия бизнес. На толкова малко пространство, те ви дават възможност да изразите себе си и бизнеса си. И ако в един случай може да очаровате потенциалните си клиенти и бизнес партньори, то в друг, може да направите дори и лошо впечатление.  

Визитките се считат за силно персонализирана форма на маркетинг.

Ето защо е важно да притежавате качествени и професионално изработени визитки, които да отразяват вашата фирмена идентичност. 

Представяме ви 6 причини, защо визитките за важни за вашия бизнес.  

1. Част от създаването на първо впечатление 

Визитките играят значителна роля при вашето представяне пред непознат човек, който би имал интерес към вашия бизнес. Те усилват вашата кредибилност, или иначе казано, помагат на хората да се доверят на думите ви по-лесно. Това е така, защото визитките се считат за допълнително старание от ваша страна. Тоест, вие сте намерили време, за да направите красива и представителна визитна картичка, която затвърждава вашата роля в компанията и въобще съществуването на компанията ви. Визитките дават легитимност и служат като доказателство за думите ви. 

2. Добавяне на стил и представителност

Когато едно силно представяне е подкрепено с красива визитка, отразяваща стила и усещането, което сте създали у човека срещу вас, тогава става въпрос за изграждане на цялостен имидж. Колкото по-малко е едно пространство, толкова по-трудно е да създадете визия, която да вдъхновява. Ето защо е важно да отделите време да създадете визитна картичка, която е отражение на вашия бизнес. От значение е, да сте сигурни в това, което давате на човека срещу вас. Трябва да се чувствате горди, че това е вашата визитка, а не просто хартийка, на която пише името и телефона ви. Ето защо, дизайнът е ключов за една модерна бизнес визитка. Нещо повече, тя допълва вашия личен брандинг! 

Ако нямата идея, а искате визитката ви да отразява вашата фирмена идентичност, LexPrint предлага опция да ви направи дизайн. 

3. Малък разход за голям успех

За разлика от други маркетингови средства, визитките са значително по-евтини. Ето защо, визитните картички са особено подходящи за бизнеси, които разполагат с ограничен бюджет или тепърва стартират. Визитките са рентабилен маркетингов инструмент! 

При нас може да поръчате визитки за по-малко от 10лв. за 100 броя

Това означава, че за по-малко от 10 лв. имате възможност да раздадете фирмени визитки на 100 потенциални клиенти, които да ви донесат много повече печалба. Разбира се, използването на визитките като маркетингов инструмент, е ефективно единствено в комбинация с добри комуникационни умения.  

4. Гъвкавост и мобилност  

Визитките са с вас, където и да се намирате. Особено подходящи са за хора, които пътуват често и посещават различни събития. Важно е да сте заредени винаги с поне дузина визитки, защото не знаете къде може да ви изненада някоя нова бизнес възможност. Визитните картички са лесен начин да размените контакти на момента. И да, мобилният ви телефон също е възможност, но колко професионално изглежда диктуването на цялото ви име и номер? Или изпращането на покана в социалните мрежи, ако нямате LinkedIn? А може би, нямате добър интернет? А редовната издънка е нямането на батерия. Не оставяйте нещата на случайността. 

5. Директен маркетингов инструмент

Модерната персонализирана бизнес визитка се счита за директен маркетингов инструмент. С развитието на дигиталните технологии, вече може да оптимизирате сайта си, така че да се показва по-често и по-нагоре в гугъл, може да изпращате имейли или да настройвате онлайн реклами в различните социални мрежи. Всички тези неща са ефективни за все повече бизнеси, но това не изключва автоматично ролята на визитките. Напротив, прави ги още по-автентични във време на пренасищане от реклами на подобни продукти. Визитната картичка все още присъства в личното представяне на вашия бизнес и е неизменна част от вашата среща с бъдещ клиент или бизнес партньор. Какво по-директно от това, лично да представите услугите и бизнеса си? 

6. Създаване на индиректни контакти 

Ако на вашата визитна картичка сте описали с какво се занимавате, по този начин може да си издействате и допълнителни клиенти чрез човека, на когото сте дали визитката. Този човек, може да даде визитката на друг, който се нуждае от услугите ви и така да се получи верижна реакция, която ще привлече още повече хора към компанията ви. Тоест, ще си докарате от така наречения referral traffic.

Заключение

Въпреки нарастващото значение на виртуалния свят, визитките все още поддържат репутация на верен помощник в установяването на първоначален контакт с клиенти и хора от бизнес средите. Визитките са маркетингово средство, което помага за изграждането на доверие още от първата среща, за представянето на цялостния ви бранд и предаването на вашето послание към потенциалните ви клиенти.
Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.