Корпоративна идентичност чрез сувенирна реклама?

Фирма "Валимар ООД" е наш дългогодишен клиент, за когото създаваме цялостна фирмена идентичност чрез богат асортимент от рекламни материали. Те държат да се отличават чрез логото и фирмения си стил. В нашия сайт ще забележите на различни места рекламни материали с тяхното лого. В този блог пост обаче ще наблегнем на сувенирната реклама, която е неизменна част от изграждането на фирмен бранд. 

Защо сувенирната реклама е важна?

  • Създава усещане за принадлежност към фирмата и създалата се общност.
  • Отличава служителите и служебните принадлежности.
  • Рекламните материали се дават като подарък на клиенти и служат като директни маркетингови инструменти
  • Рекламира фирмата по всички възможни начини .

Валимар се открояват.

На тази снимка веднага може да кажете кои са хората, които работят в една фирма. Фирмените тениски ги правят лесни за разпознаване. Те са екип и изглеждат като такъв. Брандираните тениски създават чувство на единност, цялост и общност. Цветът на тениските е съобразен с основния фирмен цвят. Тениските правят цвета още по-разпознаваем и специален като отличителен елемент на фирма Валимар. 

Сувенирната реклама, която обикновено обхваща печата на сувенирни рекламни материали като календари, чаши, химикали, шапки, тениски и прочие, играе роля не само на рекламно средство, но и като грижа за служителите. Много от вас може да поспорят, че след училище не биха искали да им се налага да носят униформи и да жертват личния си стил. За някои служители обаче е задължително да имат работно облекло, тъй като естеството на работата им го изисква. Както може да видите, при Валимар фирмените тениски представляват работно облекло за някои от служителите и за тях е голямо удобство да разчитат на това, че фирмат ще им ги предостави. 

Всеки носи частичка от Валимар върху себе си, което превръща служителите в рекламни лица на фирмата, а това е особено добра реклама пред бъдещи и настоящи клиенти.

Фирмени шапки - задължителни при работа навън!

Валимар се занимава с внос и търговия на стоманени въжета, производство на сапани, телени огради и още. Индустрията предразполага, че част от служителите ще работят навън по цял ден. В този случай, фирмените шапки са подходящ начин да се засили корпоративната идентичност на фирмата и същевременно да се осигури нужната екипировка на работещите. Шапките са страхотен фирмен аксесоар, който вашите служители или клиенти, най-вероятно ще носят и в свободното си време. 

Нещо и за офиса :)

Най-важните пособия в офиса: химикал, тефтер, календар и чаша за кафе! Както виждате при Валимар, всички те са брандирани с логото им. Макар и тефтерите да не се числят към сувенирната реклама, идеята ни е да ви представим един успешен пример за изграждане на корпоративна идентичност чрез печатни материали. 

Чувство на принадлежност

Фирмените материали създават чувство за принадлежност към компанията. Те изграждат визуалната идентичност и дават възможност както на служителите, така и на клиентите да бъдат част от едно общество. Изграждането на цялостна корпоративна идентичност отнема време, но носи много дивиденти на компанията в дългосрочен план. Разбира се, сувенирната реклама е само външната страна на фирмената идентичност, която трябва да бъде подкрепена от здрава корпоративна култура на работа, за да има наистина положителен ефект. 

Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.