Как да изберем правилния флаер за нашата маркетингова цел?

Флаерите са мощно маркетингово средство, ако се използват по предназначение. Те продължават да бъдат незаменим начин за комуникация с бъдещи и настоящи клиенти въпреки съвременната дигитализация на българския бизнес. В процеса на работа ще имате нужда от различни видове флаери, с които да предадете някакво послание към клиентите си. Познавайки тези видове, ще можете по-лесно да изградите идеята си около визията на флаера и какво е задължително да присъства, за да си възвърнете инвестицията. В този блог ще разгледаме два типа флаери: рекламни и корпоративни. 

  Рекламни флаери

  Рекламните флаери представят лимитирани във времето отстъпки, нови предложения и разпродажби. В тези флаери обикновено се предпочитат големи букви, думите отстъпка и намаление, използването на открояващи се цветове и проценти. Те целят моментно въздействие върху клиента, тъй като рекламата, която съдържат, е с определен срок и клиентите трябва да предприемат някакво действие в предвидения период от време

  Представяме ви примерен флаер, който е абсолютно приложим за всеки тип бизнес. Могат да се променят картинката и някои думи в зависимост какво точно е предложението.

   В някои случаи е от голямо значение да се използват снимки, които ще въздействат емоционално или физически на клиента. Особено добър пример са флаерите за храна, при които снимката е 99% от съдържанието и ако тя не е апетитна и приканваща, тотално се губи смисъла на флаера като маркетингов инструмент. Ако искате да стимулирате сетивата, което е висша форма на реклама, трябва много внимателно да подберете снимките си. 

   Причината да се използват ярки цветове като червено, цикламено, жълто и оранжево е, за да се привлече вниманието на клиента. Психологически проучвания показват, че хората реагират по-бързо и по-лесно на ярки цветове. Освен това, червеният цвят е отдавна свързан с намаления и отстъпки навсякъде по света, а оранжевото с достъпност и ниски цени.  Въпреки това, тези цветове не винаги се съчетават добре с цветовете на вашата фирма. Ето защо може да създадете акцент с правилния шрифт и размер на буквите.  

    Корпоративни флаери

    Корпоративните флаери имат информативен характер. Те не целят да въздействат на клиентите да купят нещо на момента, а да предизвикат интерес в по-дългосрочен план. Корпоративните флаери се изработват според стила на компанията с отличителните за нея цветове и фигури. Такъв тип флаери се раздават на събития, тъй като те представляват визитната картичка на фирмата. Те могат да бъдат част и от рекламните торбички, които ще раздадете на клиентите си по празниците. Дизайнът е по-строг, но е съобразен най-вече с духа, излъчването и дейността на фирмата. Ето защо, строгият дизайн не означава непременно скучен. Напротив, в зависимост от начина, по който искате да бъдете възприемани, флаерът може да бъде креативен, забавен или да включва някаква закачка. Правилното подбиране на цветовата комбинация е ключово за създаване на успешен флаер. Тъй като корпоративните флаери имат за цел да информират клиентитe за вашия бизнес, е важно да включите вашата основна дейност и начините, по които може да се свържат с вас. В повечето случаи, бизнес флаерите служат като първоначално представяне на фирмата, ето защо е нужно да присъства информация, която бихте искали да споделите на първа среща.

     Нито повече, нито по-малко!
     Бизнес флаерът трябва да заинтригува, а не да отегчавa. Придържайте се само към най-важното, което да даде привкус за това, с което се занимавате, но и да остави лека загадка, за да ви потърсят обратно.  
     Надяваме се, тази информация да ви е била полезна и да ви даде повече яснота при следващия ви проект. Разбира се, може да се доверите изцяло на нас да направим всичко това за вас!
     Цените, които виждате са за 100 бройки.
     Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
     Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.